Na BHT HD i bhrt.ba možete gledati futsal ili mali nogomet. Naime ekipa Salines Tuzla Sitija će odmjeriti snage sa viceprvakom Rusije ekipom Ugre iz Jugorska. Utakmica se igra u sklopu šesnaestine finala UEFA lige prvaka u futsalu, a naši predstavnici ne kriju uzbuđenje pred utakmicu koja je jedna od najvažnijih utakmica za naše državne prvake.

BHT1 omugućio je signal za gledaoce van granica Bosne i Hercegovine a može se gledati ovdje:

Prvak Bosne i Hercegovine u malom nogometu/futsalu ekipa Salines Tuzl a Sitija u Sarajevu igra historijsku utakmicu protiv ekipe TTG-Ugra iz Yugorska iz Rusije. Ovo je ujedno i prva utakmica na domaćem terenu, ali kako su istakli iz uprave kluba optimizma ne nedostaje.

Od osnivanja kluba težimo ka najvišim cilevia i evo dosegli smo najviši cilj a naši cijelivi su bili da se mjerimo, ne samo sa sa najbolji ekipama I BiH ili regiona, nego I da se mjerimo sa najboljim evropskim ekpiama I možemo da kažemo da smo svi u timu ponosni jer nije mala stvar da ugostimo jednu takvu veliku eki pu Ugra čiji je glanvi dioničar Gasprom I to govori koliko je ekipa jaka i o kakvom se gigantu radi, istakao je Davor Divković, direktor FC Salines Tuzla City

Ekipa koja dolazi iz Rusije je viceprvak Rusije i 2016 godine je osvojil a titulu prvaka Evrope. No iako favorite u predstojećem susretu igrači i trener Salinesa Predrag Rajić ističu kako nema predaje.

Pomoć našim momcima pomoći će i novi pivot, koji je predstavljen javnosti, a riječ je o 33godišnjem Brazilcu, Thiagu Bolina, koji je ranije igrao za reprezentaciju Azerbejdžana.

“Znam da će biti veoma teška igra protiv Gasproma jer smatram da je to najbolja ekipa na tim prostorima, ali sam vidio za ovu nedjelju I po I da u našoj ekipii ima materijala i da postoje šanse”-naveo je Bolina