Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke, na kojem će se birati novi predsjednik ili nova predsjednica, biće održan 4.septembra, saopšteno je nakon danas održane sjednice Glavnog odbora te političke partije.

Kako se navodi, članice i članovi Glavnog odbora danas su diskutovali i o reformi izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da će se ta partija zalagati za građansku državu, a to će se manifestovati kroz zastupanje osnovnih principa, i to: racionalizaciju državnog sistema, ukidanje ili transformaciju postojećih domova naroda, i borbu za ustavnu kategoriju Ostalih.

“Nikada nismo i nećemo odustati od borbe da Ostali budu ravnopravni. Broj Ostalih, njihova uloga i mehanizmi za zaštitu njihovih vitalnih interesa moraju biti potpuno jednaki onima koji stoje na raspolaganju konstitutivnim narodima. Ovim principima Glavni odbor Naše stranke dao je smjernice našem pravnom timu koji će u narednim sedmicama predstaviti vrlo konkretna i precizna rješenja”, poručio je Kojović.

Na sjednici je za novu članicu Etičke komisije Naše stranke imenovana Elvedina Vugić, dok je u Nadzorni odbor izabran Damir Operhal.