Najmanje šest policajaca povrijeđeno je tokom masovnih uličnih protesta u britanskom gradu Bristolu, javio je BBC.

Predsjednik Policijskog saveza Ejvona i Samerseta Endi Rebak izjavio je da je nasilje, koje je počelo sinoć, bilo najgore u novije vrijeme u Bristolu.

“Zaista se radi o nasilju bez presedana. Između četiri i šest, a možda i više policijskih službenika teže je povrijeđeno, a nekima su polomljene kosti”, rekao je Rebak.

Dvojica policajaca su hospitalizovani, nakon što su bili izloženi većem stepenu maltretiranja i nasilja, prenio je TASS.

“Jednom službeniku je slomljena ruka, a drugom rebra. Obojica su prevezena u bolnicu. Najmanje dva policijska vozila su zapaljena, a materijalna šteta pričinjena je kod policijske stanice. Demonstranti nisu u zgradi”, navodi se u saopštenju Vajta koje je objavljeno na internet stranici Policije Ejvona i Samerseta.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se sinoć kod policijske stanice u Bristolu. Demonstranti su razbijali prozore na policijskoj stanici, zapalili policijske kombije, bacali pirotehnička sredstva i projektile na policajce.

U Bristolu su juče održane i mirne demonstracije protiv usvajanja novog zakona kojim su, između ostalog, predviđena dodatna ovlašćenja policajcima da rastjeraju demonstrante. Demonstranti su do kraja dana krenuli ka policijskoj stanici u Bristolu i počeli da napadaju policajce.

Više od 30 ljudi privedeno je tokom protesta zbog mjera zatvaranja u Londonu u subotu, 20. marta.