Deveti internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest biće održan u Sarajevu od 8. do 12. septembra 2021. godine.

Na adresu Udruženja “Medija-Art”, koje od 2013. osigurava scenu teatarskim izvedbama srednjoškolaca, i ove su godine stigle prijave iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Kazahstana, Bosne i Hercegovine te mnogih drugih zemalja.

“Neizmjerno smo sretni zbog velikog interesovanja za predstavljanje na Juventafestu. Svaka od predstava nosi svoju maštovitost, razigranost i posvećenost pozorištu. Konkurencija je bila velika i nije to bio nimalo lagan zadatak za selektoricu Eminu Omerović,” ističu organizatori.

Kao i prethodnih godina, festivalska selekcija nudi raznolik pregled kvalitetnog srednjoškolskog teatra koji odlikuje originalnost pozorišnog izražaja, kvalitetan dramsko-pedagoški rad i relevantnost tema o kojima predstave govore. Inspirativne priče pojedinaca, bunt mladih kao kolektiva, bogatstvo pozorišnog izričaja i energična igra samo su neke od odlika selektiranih predstava, saopćene je iz Udruženja “Media-Art”.