U skupštinskoj sali Općine Višegrad potpisan je ugovor sa 108 studenata koji su ostvarili pravo na stipendije, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 130.000 KM.

DANKA MOLJEVIĆ, student Fakulteta bezbjednosti u Beogradu

„Zadovoljstvo je biti dio ove zajednice koja prepoznaje, pomaže i podstiče mlade da istraju u svojim ciljevima i ispune svoje želje“, rekla je Moljević.

NIKOLINA LOZO, student Filozofskog fakulteta na Palama

„Veoma je značajna stipendija za studente koji se trude na fakultetu, jer ovo znači da načelnik i Opština misle na nas i da znaju koje su potrebe studenata“, kazala je Lozo.

JELENA BOROVČANIN, student Pedagoškog fakulteta u Užicu

„Za mene ova stipendija znači veliki podstrek za dalje napredovanje u školovanju i na studijama. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je Opština ukazala i želim da se zahvalim načelniku i Opštini na ukazanoj prilici da primam stipendiju“, istakla je Borovčanin.

U opštinskoj upravi ističu da ulažu značajna sredstva u mlade ljude, kroz obrazovanje, sport i odrađivanje pripravničkog staža.

MLADEN ĐUREVIĆ, načelnik Opštine Višegrad

„Na zadovoljstvo svih koji su ispunili kriterijume za stipendiju, imaće priliku da narednih deset mjeseci primaju stipendiju od 120.00 KM. Oni koji nisu imali sreće u prvom krugu, hidroelektrana Višegrad će raspisati konkurs za dodatnih 100 stipendija, tako da će vjerujem svi studenti iz naše opštine ostvariti pravo na stipendije za njihovo dalje školovanje“, objasnio je Đurević.

On je dodao da će nastojati da, pored pronatalitetne politike koju sprovodi opština Višegrad, dodjeljuju i na drugim poljima, a sve u cilju da mladi ljudi ostanu u Višegradu.

U kategoriji uspješnih studenata dodijeljeno je 56 stipendija, jedna u kategoriji studenata iz porodice poginulih boraca i pet stipendija uspješnih studenata tokom srednjoškolskog obrazovanja. U kategoriji studenata po osnovu posebnog i socijalnog statusa dodijeljene su 43 stipendije.