Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković zahvalio je danas u Banjaluci Evropskoj investicionoj banci (EIB) za dosadašnju podršku, istakavši da projekti koje je Vlada RS realizovala uz podršku ove banke znatno doprinose boljem životu građana.

Višković, koji se danas sastao sa delegacijom EIB-a, posebno je na tom planu istakao značaj infrastrukturnih projekata koji se odnose na revitalizaciju i izgradnju objekata u zdravstvenom sektoru, izgradnju i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske, izgradnju putne i željezničke infrastrukture, te projekte zaštite od poplava.

Predstavnici EIB-a su naglasili da ni u narednom periodu neće izostati njihova podrška realizaciji značajnih projekata u Republici Srpskoj, posebno kada je riječ o daljem razvoju malih i srednjih preduzeća, digitalizaciji, te projektima iz oblasti alternativnih izvora energije i energetske tranzicije.

Dosadašnja saradnja Vlade Republike Srpske i ove banke ocijenjena je kao veoma dobra, te je izražen obostran interes za njeno dalje unapređenje i intenziviranje, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano o realizaciji zajedničkih projekata Vlade i EIB-a, te mogućnostima za dalje unapređenje saradnje.