Nova studija pokazala je da su osobe koje su dva puta cijepljene cjepivom Moderne i šest mjeseci nakon druge doze imale visoku razinu antitijela.

Kompanija je izvijestila da je zadovoljna rezultatima studije obavljene na manjoj grupi volontera te očekuje da bi novi podaci mogli pridonijeti novim saznanjima o potencijalnom docijepljenju.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Science, temelje se na nasumičnom uzorku od osam dobrovoljaca iz tri dobne skupina među kojima je praćena razina antitijela, prenosi Al Jazeera.

Zaključeno je da su antitijela protiv svih poznatih varijanti koronavirusa bila prisutna u organizmu i šest mjeseci nakon druge doze, uključujući delta varijantu.

-Zadovoljni smo ovim novim podacima, koji ukazuju na to da se visoka razina antitijela među cijepljenima dvjema dozama cjepiva Moderne protiv COVID-19 održala kroz šest mjeseci, uključujući varijantu koja izaziva najviše zabrinutosti – deltu – rekao je izvršni direktor Moderne Stephane Bancel.

-Očekujemo da će ovi podaci, kao i sve više dokaza iz stvarnog života, pridonijeti većem broju informacija koje će koristiti zdravstvenim regulatornim tijelima u odlučivanju o tomu kako i kada eventualno primijeniti i treću dozu i dodatnu doze cjepiva – dodao je Bencel.