Vlada Hrvatske danas je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela nekoliko zaključaka vezanih za nabavku injekcija protiv zarazne bolesti COVID-19.

“Donesen je zaključak u vezi sa sporazumom o prethodnoj kupnji za kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 za države članice Europske unije između Janssen Pharmaceutica NV i Europske komisije”, priopćeno je iz Vlade Hrvatske.

Dodaje se da je donesen i zaključak u vezi sa sporazumom o prethodnoj kupnji za razvoj, proizvodnju, prethodnu kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 za države članice Europske unije između CUREVAC AG i Europske komisije te zaključka u vezi sa sporazumom o prethodnoj kupnji za proizvodnju, prioritetne mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice EU između Moderne Switzerland GmbH i EK.

Ovim zaključcima ovlašćuje se ministar zdravstva da potpiše narudžbe za prethodnu kupovinu injekcija u skladu s ranijim sporazumima.

Kako se navodi u zaključcima finansijska sredstva osiguravaju se u finansijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.