Vlada Republike Srpske razmatraće danas informaciju o spoljnotrgovinskom prometu u prošloj godini, te informaciju o stanju u oblasti industrije u 2019. godini.

Na dnevnom redu je i informacija o realizaciji Strategije razvoja lokalne samouprave u Republici Srpskoj za period 2017. – 2021. godina sa izvještajem o realizaciji akcionog plana Strategije razvoja lokalne samouprave za period 2018. – 2019. i Akcionim planom za realizaciju Strategije razvoja lokalne samouprave za period 2017-2021. godina – Plan realizacije za 2020. – 2021. godina.

Planirano je i razmatranje informacije o zahtjevima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Sindikata uprave Republike Srpske u vezi sa zaključivanjem posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti lokalne samouprave, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Biće razmotrena i informacija o izgradnji i opremanju namjenskog objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Rebalans programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za pršlu godinu, te prijedlog rješenja o predlaganju članova Komisije za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Akcioni plan o izmjenama i dopunama Akcionog plana Vlade Republike Srpske za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2016.-2020.

Biće razmotreni i prijedlozi mišljenja na Prijedlog zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, po hitnom postupku, na Prijedlog zakona o gradu Istočno Sarajevo, takođe po hitnom postupku, na Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača, na Nacrt zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, te na Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima.