Vlada Republike Srpske je, na posebnoj sjednici, upoznata o Izvještaju nezavisne Međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu, od 1991. do 1995. godine.

Ocijenila je da će Izvještaj doprinijeti objektivnom sagledavanju činjenica. Zadužila je Ministartvo za evropske integracije RS i Centar za istraživanje rata da pomognu u pravljenju internet-stranice, na kojoj će, na nekoliko jezika, biti objavljeni njegov ekspertize i brojni prateći prilozi.

Izvještaj nezavisnih inostranih eksperata članovima Vlade RS i predsjednici RS Željki Cvijanović, video-linkom, je predstavio predsjednik Komisije profesor Јevrejskog univerziteta Rafael Izraeli.

Izvještajem je potvrđen broj stradalih sarajevskih Srba koji je prije nekoliko godina utvrdio i Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih.

Članovi međunarodne Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu koristili su se kako navode, između ostalog, dokumentima institucija Republike Srpske i Haškog tribunala. Iz FBiH navode da nisu dobili nijedan traženi dokument.