Vlasnik Liverpoola John W. Henry uputio je izvinjenje navijačima, igračima i uposlenicima engleskog fudbalskog kluba, zbog odluke da se pridruži evropskoj Super ligi.

Liverpool je u nedjelju saopštio da je zajedno s 11 evropskih klubova postigao dogovor o formiranju zatvorenog fudbalskog takmičenja, što je izazvalo oštre kritike navijača.

Mnogi su se okupili ispred stadiona “Anfield” izrazivši nezadovoljstvo povodom odluke vlasnika da se pridruže formatu koji ne podržava ni Evropska fudbalska federacija (UEFA), a neki su zatražili od vlasnika da prodaju klub.

Klub s “Anfielda” je u utorak naveče obavijestio javnost da je njihovo učešće u predloženim planovima za formiranje Super lige prekinuto, a povodom toga videoporukom oglasio se i vlasnik aktuelnog engleskog prvaka.

“Želim se izviniti svim navijačima fudbalskog kluba Liverpool zbog remećenja koje sam prouzrokovao u proteklih 48 sati. Podrazumijeva se, ali i treba reći da izneseni projekt nikada neće opstati bez podrške navijača. U Engleskoj nikad niko nije razmišljao drugačije. Tokom ovih 48 sati bili ste vrlo jasni da to neće izdržati. Čuli smo vas. Čuo sam vas”, poručio je Henry, dodavši kako je on jedini odgovoran za “nepotrebnu negativnost” prouzrokovanu u posljednja dva dana.

Podsjetio je da je prije deset godina, kada je kupio klub, obećao promjene na kojima su, kako je kazao, svi vrijedno radili.

“Naš posao nije završen. Nadam se da razumijete da čak i kada pravimo greške, radimo u najboljem interesu našeg kluba. U ovome sam vas iznevjerio”, poručio je prvi čovjek Liverpoola.

Osim Liverpoola, povlačenje iz novoformirane Super lige, najavilo je i ostalih pet klubova iz Engleske Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham i Chelsea.