U vrijeme kada cijene osnovih životnih namirinica vrtloglavo rastu, kada polako gubimo vjeru u državu, sistem i jedni u druge, gest Dobojlije mnoge je ostavio bez teksta i vratio im vjeru u ljudskost. Možda, ipak, nije sve izgubljeno.

Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom, pekara “Aljo” je donijela odluku da cijenu hljeba smanji na 0,80 KM u periodu od 23. marta do daljeg. Ako se ovakvo stanje sa koronavirusom nastavi, pekara “Aljo” biće uz svoj narod i u narednom periodu.

Dobojlije jednoglasne – ZNAČI. A, kako i ne bi značilo u vrijeme kada smo svjedoci posljedica koje koronavirus ostavlja na sve ćelije društva. Ne koriste krizu svi kao priliku za profit. Šta je vlasnika podstaklo na ovaj
potez?

“Zbog mušterije, ko god dolazi žali se, ova loša situacija, i zato sam spustio cijenu”, kaže vlasnik pekare Hađi Cikaj.

Ovo nije prvi put da se odluče na ovakav potez.

“Imali smo i prošle godine i mušterije su zadovoljne. Svakako da tih 20 feninga svima znači, posebno penzionerima i drugim građanima, bez obzira na sve. Prijatno su iznenađeni, jedini smo mi bili i prošle i ove godine koji su snizili cijene hljeba”, priča Mladenka Lazarević, zaposlena u pekari.

“Nije interesantno čovjek sam sebe da hvali. Mušterije kad te hvale, to je pravi potez i pravi posao”, ističe vlasnik pekare.