Patrijarh srpski Irinej za sada je dobro, ovo je za BHRT potvrđeno iz Vojnomedicinskog centra Karaburma, odnosno Covid bolnice.

Iz bolnice kažu da ne zhnaju odakle informacija o smrti patrijrha i ponavljaju da je njegovo stanje za sada stabilno.

Kontaktirali smo i protođakona Radomira Rakića u srpskoj patrijaršiji koji nam je također potvrdio da nema nikakvih informacija o smrti patrijarha Irineja.

Pojedini mediji ranije su objavili da je patrijarh srpski Irinej preminuo, pa su kasnije demntovali sami sebe.

Oglasila se zvanično i Srpska pravoslavna crkva:

Stalni konzilijum ljekara uz prisustvo ljekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posljedica Covid 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izvještavana.

Povodom lažnih vijesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obavještavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmijenjeno u odnosu na izvještaj koji smo jutros objavili, saopštili su iz SPC.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izvještavanje i svjesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko vjerovati.