U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na širem području Ključa i Sanskog Mosta.

Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično – jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača i Kaonik – Gromiljak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja,saopšteno je iz BIHAMK-a.