U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas su, zbog izvođenja minerskih radova, u terminima od 9.00 do 10.00 sati i od 12.00 do 16.00 sati najavljene povremene kraće obustave saobraćaja (do deset minuta) na putnom pravcu Sarajevo-Trnovo (u naselju Krupac).

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00.30 do 5.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila iznad 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Šićki Brod-Orašje, Gradačac-Ormanica, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Na Graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na Graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7.00 do 19.00 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.