U višim planinskim predjelima upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz, dok ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelje).

Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni pričinjavaju jaki udari vjetra. Povremeno jačih udara vjetra ima i u Hercegovini.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Upozoravaju se da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iz BIHAMK-a navode da je saobraćaj zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na Graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na Graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.