Meteorolozi za sutra u Bosni i Hercegovini prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg.

Vjetar u Bosni slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U subotu, 16. januara, u Bosni se očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine, sjevernog smjera. U Hercegovini će puhati jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura između -5 i -1°C, na jugu od 3 do 6°C.

U nedjelju 17. januara, u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura između -5 i -1°C, na jugu do 3°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.