Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom dogovoren nastavak dijaloga i istakao punu posvećenost Srbije nastavku procesa u želji da se dođe do kompromisnog rješenja.

“Spremni smo za nastavak dijaloga i kad god gospodin Lajčak bude spreman da ga zakaže mi ćemo ići i na najvišem i na tehničkom nivou”, rekao je Vučić poslije sastanka sa Lajčakom.

Predsjednik Srbije je naveo da je večerašnji razgovor bio dobar, razuman i ozbiljan sastanak o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i da je analizirano postignuto.

On je naveo da je na sastanku izražena zajednička dobra ocjena o ekonomskim kretanjima, koja postoje i koja tek moraju da budu podstaknuta između Beograda i Prištine, ističući važnost slobodnog protoka robe, kapitala, ljudi i usluga.

Vučić je naveo da je evropska budućnost za Srbiju veoma važna zbog više investicija i vrijednosti za koje se zalaže, ali i zbog toga što će pozicija Srbije u svijetu biti snažnija, a put značajno određen i napretkom u odnosima sa Prištinom.

“Rekao sam da smo otvoreni za sve teme, a na jednoj stvari samo insistiramo – na punoj implementaciji prvog sporazuma, Briselskog sporazuma i to je uslov bez koga se ne može u uspješan nastavak dijaloga”, rekao je Vučić.

On je poručio da kakve god razgovore imali, bolje je da postoji dijalog nego da se ne razgovara.

“Jer kad ne razgovaramo onda se plašim da uvijek može da dođe do narušavanja mira i stabilnosti”, rekao je Vučić.