Predsjednik Skupštine Srbije biće Ivica Dačić, lider SPS-a, a nova vlada biće reformska, zbog kriznih vremena prourokovanih virusom korona i teškom ekonomskom situacijom, a njen mandat će biti do aprila 2022. godine, saopštio je lider vladajućeg SNS-a.

“Najverovatnije u iduću srijedu ujutro biće podnesen ekspoze pred Skupštinom Srbije, a poslije toga će biti izglasana nova vlada”, rekao je Aleksandar Vučić, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a.

Kada je riječ o koalicionim partnerima, Vučić je naveo da oni SNS-u nisu potrebni, ali da će nastaviti da sarađuje sa SPS-om u nešto izmijenjenom formatu.

On je rekao da je sa SPAS Aleksandra Šapića razgovarao o budućnosti Srbije, te da je Šapić spreman da učestvuje u kreiranju politike, da nije tražio ministarsko mjesto, ali da mu je dao jedno.

“Ostalo je nekoliko nedoumica oko ministara. Unutar stranke smo sve završili, preostale su nam još neke konsultacije”, naveo je Vučić.

On je istakao da će u novoj vladi biti značajnije prisustvo predstavnika manjina u vidu mjesta državnih sekretara, a šire i u direktorskim mjestima, ali moraju biti stručni ljudi.

“Vjerujem da ćemo u parlamentu mnogo važnih zakona na putu ka EU morati da donesemo i mnogo reformi sprovedemo… da brod koji se zove Srbija provučemo kroz najteža vremena”, kaže Vučić.

Prema njegovim riječima, biće dva ili tri nova ministarstva u vladi, što bi trebalo biti izglasano početkom iduće sedmice.