Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u Briselu da nije vidio non-paper u kojem se govori o mirnom razlazu BiH dodajući da o tom dokumentu ni s kim nije razgovarao, a da je posljednji put razgovarao sa slovenskim premijerom Janezom Janšom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije s visokim predstavnikom EU za vanjske poslove Žozefom Boreljom, odgovarajući na pitanje novinara u Briselu zna li za taj dokument, te postoji li on zaista, kao i je li razgovarao sa slovenskim premijerom.

Prema njegovim riječima, s Janšom je razgovarao posljednji put kako bi se dogovorio o vraćanju građana Srbije iz Slovenije i Italije.

“Nisam imao priliku u skorije vreme razgovarati s njim. Uvijek sam otvoren za svaku vrstu debate, ne živimo u doba inkvizicije, ali mi smo fokusirani na ekonomiju, integraciju Srbije u EU i ekonomski napredak”, kazao je Vučić.

Ističe da Srbija podržava integritet BiH i navodi da je to kazao već tisuću puta, kao i da Srbija poštuje integritet Republike Srpske.

“To je naša obveza. Nisam vidio nijedan dokument, nitko mi nije predstavio takav dokument i ne mogu nikoga osuditi po tom pitanju. Ne znam za ostale, ali sa mnom nitko o tome nije razgovarao”, rekao je predsjednik Srbije.