Niskotarifna avio-kompanija “Wizz Air” uspostavlja od juna direktne letove sa Aerodroma Banjaluka prema četiri evropske destinacije, i to za Ajndhoven u Holandiji, Bazel/Miluz u Francuskoj, Malme u Švedskoj i Dortmund u Njemačkoj.

Karte za sve nove destinacije već su dostupne za prodaju na internet stranici kompanije “Wizz Air” (wizzair.com) ili putem mobilne aplikacije po cijeni od 19,99 evra, saopšteno je iz “Aerodroma Banjaluka”.

U saopštenju su naveli da će se saradnjom sa najbrže rastućom niskotarifnom avio-kompanijom u Evropi omogućiti građanima konekcije sa nekim od vodećih evropskih destinacija.

“Sa ponosom objavljujemo početak saradnje sa kompanijom ‘Wizz Air’ i letove ka novim destinacijama jer smo u uslovima pandemije uspjeli ostvariti veliki korak za vazdušni saobraćaj na ovim prostorima, te približiti Evropu našim građanima”, tvrde iz “Aerodroma Banjaluka”.

U saopštenju su dodali da će ovaj iskorak biti koristan u privrednom, turističkom i ekonomskom pogledu za BiH, a svakako i za region.

“Ova velika vijest je istorijski trenutak za naš aerodrom i srećni smo podijeliti je sa našim građanima. Nadamo se da će do početka letova uslovi putovanja zbog pandemije virusa korona biti olakšani, te da ćemo omogućiti ponovo putovanja prema cijelom svijetu na radost građana i svih putnika sa aerodroma Banjaluka”, naveli su u saopštenju.

Istakli su da je Aerodrom Banjaluka spreman za nove letove, u skladu sa svim zahtjevima nadležnih za spriječavanje širenja koronavirusa.