Četiri žene iz marginalizovanih grupa u Čapljini dobile su po 10.000 KM kao podršku u pokretanju i razvoju biznisa.

Ugovore o dodjeli sredstava za pokretanje i razvoj poslovanja, korisnice Marija Matić-Limov, Maja Pažin, Iva Borovac i Suzana Večegar potpisale su sa gradonačelnikom Čapljine Smiljanom Vidićem i predstavnicom USAID-a /PPMG u Čapljini Zerinom Selimović.

Sredstva su osigurana u okviru Fonda za razvoj preduzetništva žena u Čapljini, koji se sprovodi u saradnji s USAID-ovim Programom podrške marginalizovanim grupama.

USAID-ov Program podrške marginalizovanim grupama u saradnji s Gradom Čapljina osigurao je ukupno 40.000 KM za ove četiri korisnice.

Osim finansijske podrške, koja je u jednakom omjeru osigurana iz proračuna Grada Čapljine i sredstvima programa USAID/PPMG, korisnicama će biti pružena stručna i mentorska podrška tokom prve godine poslovanja i razvoja poslovanja.

Korisnice Fonda su, kako je saopšteno, nakon tri ciklusa obuke spremne svoje poslovne ideje prenijeti u svijet tržišnog poslovanja, a svoje poslovanje pokrenuće u oblasti uslužnih djelatnosti, te će zajedno s navedenom Službom Grada Čapljine i USAID-ovim savjetnicima u narednih godinu dana aktivno raditi na ostvarenju i materijalizaciji svojih poslovnih planova te ih uspostaviti na stabilnim osnovama za budućnost.