Privredna komora Srbije (PKS) uručila je predstavnicima Ambasade Hrvatske u Beogradu donaciju od 50.000 evra kao prvu hitnu pomoć stanovništvu Hrvatske, pogođenom zemljotresom, uz poruku da će u Srbiji uvijek imati prijatelja.

Donaciju je uručio predsjednik PKS Marko Čadež otpravniku poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan, u prisustvu Verana Matića, predsjednika Savjeta za društveno odgovorno poslovanje i osnivača humanitanrog Fonda B92.

Ovaj skup solidarnosti održan je simbolično istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovjetne skulpture “Ribar” vajara Simeona Roksandića koja se nalazi i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu u zagrebačkom Gornjem gradu.

Maja Bogdan je u ime Hrvatske zahvalila PKS-u i svim srbijanskim privrednicima na ovoj donaciji, kao i svima na donacijama za Petrinju, Glinu i Sisak i okolinu.

“Zaista smo duboko dirnuti iskazima solidarnosti u ovom teškom trenutku za stanovništvo pogođenih područja. Hvala vam od srca”, rekla je Bogdan.

Čadež je pozvao sve srbijanske privrednike da pomognu i doniraju šta je potrebno nastradalim u Hrvatskoj, te dodao da je interes srbijanske privrede da pomogne prijateljima u nevolji i ljudima u Hrvatskoj, jer neke od najvećih srbijanskih kompanija posluju u Hrvatskoj.

“Uvek ćete imati prijatelja ovde, jer mi nemamo druge kuće, nemamo drugi region…Dragi građani Hrvatske, želim da što pre saniramo posledice zemljotresa i želim vam da što pre opet živite normalno u svojim domovima. Možete da se oslonite da će i privreda Srbije biti svaki dan u pomoći vama”, rekao je Čadež.