Dok zimska sezona uzima maha na olimpijskim planinama, najveću radost osjete najmlađi. Zavnično i ski škole su počele obučavati djecu na Bjelašnici i Jahorini. I dok će pojedini dobiti priliku da skijaju besplatno, ima i onih kojima će roditelji morati izdvojiti oko 300 maraka. Nadležni po svemu sudeći negdje imaju sluha, ali negdje i ne.

Djeca sa područja grada Istočno Sarajevo će tokom raspusta besplatno skijati na olimpijskoj planini Jahorini. Nekoliko metara dalje, djeca iz Kantona Sarajevo će za osnove skijanja morati platiti između 200- 300 maraka.

Drugačija situacija na Bjelašnici. Bez organizovanog besplatnog skijanja i ove godine. Jedina opcija za roditelje su privаtne škole skijanja. Oko 20 registrovanih ski škola počelo je sa radom. A sreću najmlađi ne kriju.

Tako je podrška vlasti prema najmlađim u Kantonu Sarajevo i ove godine izostala. I ne samo to, iako je je bilo govora da će se u cilju regionalne saradnje osigurati karte koje će po nekoliko dana u sezoni važiti jednako na skijalištima Jahorine, Bjelašnice i Igmana, one još nisu dostupne.