Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović je kazao da se na današnjoj sjednici nije moglo ništa novo čuti, jer su predstavnici stranaka već ranije u medijima iznijeli svoja mišljenja o javnim nabavkama i pandemiji koronavirusa.

“Ništa posebno, ništa specijalno, danas se nije moglo čuti. Sve je ovo očekivano,  jer su predstavnici stranaka u javnosti već iznijeli svoje stavove po pitanju pandemija koronavirusa i javnih nabavki posebno respiratora”, rekao je Zaimović.

U pauzi današnjeg parlamentarnog zasjedanja, on je rezimirao da je opozicija kritizirala rad Vlade FBiH, javne nabavke, sa akcentom na nabavku respiratora.

Podsjetio je da su zastupnici opozicije u pisanoj formi podnijeli prijedloge zaključaka, u kojima je ključni zahtjev smjena aktuelne vlade, a u skladu sa poslovnikom, Vlada BiH bi se o tome trebala izjasniti za 30 dana.

Međutim, Zaimović je izrazio nadu da će zastupnici donijeti konstruktivne zaključke.

“Nadam da ćemo biti konstruktivni, donijeti i konstruktivne prijedloge zaključaka kojima trebamo otkloniti sve negativnosti. Moramo da unaprijedimo sistem kako se greške ne bi dešavale”, zaključio je Zaimović.