Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH pritvor za Ibtisama Igbala zbog krijumčarenja 11 migranata iz Srbije u BiH čamcem preko rijeke Drine, usljed čega je jedan migrant ispao iz čamca i za njega se pretpostavlja da se utopio.

Igbal, koji je državljanin Pakistana, osumnjičen je da je u dogovoru sa njemu poznatim licima, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku koristi za sebe, prihvatio, dogovorio i lično učestvovao u ilegalnom prebacivanju migranata preko Drine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je Igbal migrante prevozio oštećenim čamcem, namijenjenom manjem broju ljudi, usljed čega je došlo do prevrtanja čamca na rijeci Drini, nakon čega su migrati isplivali na obalu, u blizini Bratunca, dok je jedan migrant nestao u rijeci, te se za njim traga i pretpostavlja se da se utopio.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor za osumnjičenog zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Ilegalni migranti predati su u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH, naovodi se u saopštenju.