Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Novi Grad Miroslav Drljača osvojio je 59 glasova na biračkom mjestu Suhača gdje su danas ponovljeni izbori, a kandidat SDS-PDP Slobodan Stanić 39, preliminarni su podaci.

Zamjenik predsjednika Opštinske izborne komisije /OIK/ Faik Dedić rekao je Srni da je glasalo 105 birača, te da je nevažećih, praznih listića bilo 11.

Inače, na biračkom mjestu u Suhači, gdje su danas ponovljeni izbori za načelnika i Skupštinu opštin glasalo je 105 glasača a ili 18,38 odsto, rekao je zamjenik predsjednika Opštinske izborne komisije /OIK/ Novi Grad Faik Dedić.

Dedić je rekao da je mjesto zatvoreno u 20.10 časova.

On je naveo da je OIK tokom dana zaprimio jedan prigovor u vezi sa regularnošću izbora.

Članovi OIK-a jutros su na ovom biračkom mjestu izuzeli dio izbornog materijala koji je zapečaćen i biće proslijeđen u Centralnu izbornu komisiju /CIK/ BiH.

Iz CIK-a su naveli da su u saradnji sa OIK-om Novi Grad preduzeli neophodne radnje za nesmetano odvijanje izbornog procesa na navedenom biračkom mjestu, a da će o razlozima kašnjenja pri otvaranju biračkog mjesta javnost informisati nakon završetka ponovljenih izbora.

Na izvodu iz centralnog biračkog spiska za biračko mjesto 007B040 upisano je 570 birača.