Završena je sjednica predsjedništva HDZ-a BiH.  Predsjednik HDZ-a Dragan Čović potvrdio je danas da je predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ) povukla svoju apelaciju u Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti određenih odredbi člana Ustava Federacije BiH.

Ona je, naime, svojom apelacijom dovela u pitanje ustavnost principa 1/1/1 koji kaže da u Dom naroda Parlamenta FBiH mora biti izabran jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat iz svake kantonalne skupštine.


Nakon druge sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH u Mostaru, predsjednik ove stranke Dragan Čović podsjetio je da ulazimo u krizno razdoblje oko formiranja vlasti.

S jedne strane, institucije u ovim okvirima nisu sposobne odgovoriti izazovima migranske krize, koja iz humanitarne prerasta u unutarnjopolitičku, s druge strane, bližimo se završetku razdoblja Odluke o privremenom financiranju.

U HDZ-u BiH su, kažu, kao znak dobre volje već danas službeno povukli apelaciju Borjane Krišto, ali i drugi trebaju učiniti korake ka skorom izlasku iz krize.