Stanje na cestama 14. 01. 2021. u 15 : 00 sati

Zbog protesta privrednika u 15 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Sarajevo- Mostar kod tunela Crnaja.

Zbog novih snježnih padavina usporeno se saobraća na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Iz BIHAMK-a posebno izdvajaju dionice preko planinskih prevoja. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa se vozači pozivaju na maksimalan oprez.

Na magistralnim putevima Mokro-Rogatica, Žepče-Maglaj i Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila sa prikolicom i šlepere.

Pažnja se skreće i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.