Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kojem je juče potvrđen virus korona, osjeća se dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom, potvrđeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade RS i rezultati testova na virus korona svih zaposlenih su negativni.

Sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se, kako se dodaje u saopštenju, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

Entitetska vlada će, preciziraju, svoje djelovanje i rad i dalje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo RS danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci.

“Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka od pojave pandemije virusa korona pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance”, naveli su entitetske vlade.