Hitna sjednica Gradskog vijeća Zenice koja je na inicijativu 12 vijećnika trebala biti održana danas, otkazana je jer nije bilo kvoruma.

Nažalost, čini se da se još uvijek ne nazire dogovor većine u GV koju čine SDA, SBB i ASDA i gradonačelnika oko usvajanja Budžeta na kojem insistira većina u GV, ali ni Odluke o privremenom finansiranju na kojoj insistira gradonačelnik Zenice.
Na poziv Sanjina Aldobašića, člana Radnog predjesjedništva Vijeća, hitnoj sjednici je prisustvovalo 14. vijećnika što nije bilo dovoljno za održavanje sjednice.

Aktuelna većina u Vijeću, ali i predsjedavajuća Diana Bešić ranije su saopćili da za održavanje hitne sjednice nije bilo uporišta u Poslovniku o radu koji je, kako su istakli grubo prekršen.

Sjednici su prisustvovale i porodilje grada Zenice koje su prije nekoliko dana protestvovale ispred zgrade Gradske uprave Zenica zbog nemogućnosti isplata njihovih mjesečnih naknada. Još jednom su pozvale sve aktere političkog života na nivou grada da se dogovore i odblokiraju život građana.

Na platou ispred Gradske uprave, nakon sjednice, održan je skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću kojeg je organizirala neformalna grupa građana.

Na skupu kojem je, prema informacijama iz Uprave policije prisustvovalo oko 500 građana Zenice, nisu zabilježeni incidenti, a gradonačelnik Kasumović u svom obražanju još jednom je, kao i nekoliko puta ranije, iskoristio priliku da komentariše rad Javnih RTV servisa uz upozorenje da će, kako kaže, uskoro pozvati građane Zenice da ne plaćaju taksu koju su, napominjemo, zakonski dužni da plaćaju.