Zinedine Zidane je danas izjavio da je odstupio s mjesta trenera Real Madrida jer nije uživao povjerenje kluba u nastojanju da obnovi momčad koja je sve starija.

Zidane, koji se vratio u Real u ožujku 2019., osvojio je dva naslova prvaka Španjolske i tri naslova pobjednika Lige prvaka u dva mandata koliko je bio trener Kraljevskog kluba. 

Međutim, prošli je tjedan odstupio nakon što je Real ostao bez ijednog trofeja ove sezone, prvi put u 11 godina. Kraljevski je klub prvenstvo završio na drugom mjestu, iza Atletico Madrida, u Ligi prvaka je eliminiran u polufinalu, a u Kupu kralja ga je eliminirao trećeligaš Alcoyano u 16ini finala. 

U otvorenom pismu kojeg je objavio list “As”, Zidane je kazao da je prvi put napustio mjesto trenera u Realu 2018. jer je osjećao da momčadi treba novi pristup kako bi ostala na najvišoj razini.

“Sada su stvari drugačije”, rekao je. “Odlazim jer osjećam da nemam više ni povjerenja i potpore kluba koje trebam da izgradim nešto na dulji rok”. 

Francuz je također sugerirao da se njegov odnos s predsjednikom kluba promijenio u zadnjih nekoliko tjedana.

“Bio bih zadovoljniji da je odnos s klubom i s predsjednikom kluba zadnjih mjeseci bio nešto drugačiji”, dodao je.

“Nisam tražio privilegije, naravno da nisam. Jako me zaboljelo kad sam pročitao u tisku, nakon poraza, da bih mogao biti otpušten ako ne pobijedim u sljedećoj utakmici. Povrijedilo je mene i cijelu momčad jer su ove namjerno puštene poruke u medijima negativno utjecale na momčad, stvorile sumnje i nesporazume.”

Prema pisanju medija, Talijan Antonio Conte, koji je odstupio s klupe Intera, mogao bi naslijediti Zidanea za kormilom Reala.