Trećeg dana priprema za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su još jedan trening.

“Zmajevima” se danas priključio i golman Nikola Vasilj, tako da je selektor Ivaylo Petev sa svojim saradnicima mogao da računa na sve pozvane igrače.

“Radi se veoma ozbiljno i pristup koji imaju selektor i njegovi saradnici me zaista oduševio. Pripreme protiču u najboljem redu. Sad imamo priliku da pokažemo šta znamo, a dobra stvar je što i igrači iz Premijer lige dobijaju sve više prostora u reprezentaciji. Naše takmičenje konstantno napreduje i ovi pozivi to potvrđuju. Meni je ovo drugo okupljanje i ponosan sam što sam dio nacionalnog tima. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivne rezultate protiv Crne Gore i Danske”, rekao je reprezentativac Almedin Ziljkić.

Vezista Dino Beširović očekuje ozbiljan pristup u narednim mečevima.

“Sretan sam što sam ponovo u reprezentaciji. Većini igrača je ovo prvo ili, kao meni, drugo okupljanje. Želimo da se dokažemo i pokažemo da nismo slučajno tu. Svjesni smo da je ovo velika šansa za nas i radimo jako na treninzima. Siguran sam da ćemo tu ozbiljnost prenijeti na teren i idemo na pobjede u ovim utakmicama”, kazao je Beširović.