Nogometaši Zrinjskog večeras će na stadionu pod Bijelim brijegom odigrati susret pretkola Europske lige protiv momčadi Differdangea iz Luksemburga. Utakmica se igra od 20 sati pred praznim tribinama. U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica.

“Očekuje nas ekipa iz Luksemburga koja je u ovoj sezoni odigrala svega jednu utakmicu, izgubila je 3:1 prošlog vikenda. Mi smo odigrali pet utakmica i, što se toga tiče, u određenoj smo prednosti. Smatram da smo kvalitetniji tim i mislim da će sve ovisiti od nas. Ako mi budemo rastrčani i efikasni, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje”, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

On je dodao kako njegova momčad nije bila u “dobrom ritmu” u prvih pet kola nove sezone u kojima je Zrinjski upisao dvije pobjede, dva poraza i jedan remi, uz svega dva postignuta gola, te da se kao rezultat toga stvorila “klima nepovjerenja” prema igračima i stožeru.

“Bez obzira što u nekim utakmicama nismo došli do bodova, smatram kako smo u određenim trenucima bili onakvi kakvi trebamo biti, a to je rastrčani, agresivni, s visokim presingom i da iz takvih situacija dođemo u šanse za gol. U pet utakmica imali smo više od 70 udaraca prema golu, fali nam realizacija i malo više golova kako bi ekipa izašla iz psihološkog pritiska”, ustvrdio je Žižović.

Kada je u pitanju igrački kadar na koji računa u premijernom europskom nastupu, Žižović je rekao kako s njegove strane neće biti dramatičnih poteza, istaknuvši da su moguća neka osvježenja u momčadi s obzirom da polovica igrača nije prošla adekvatne pripreme.