Zbog grmljavinskog nevremena u Hrvatskoj izdato je žuto upozorenje za područje osječke, kninske, splitske i dubrovačke, a obilnijih padavina za područja zagrebačke i karlovačke regije

U upozorenju objavljenom na stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske navedeno je kako je lokalno moguća obilnija kiša te da bi količina oborina mogla biti veća od 30 milimetara.

“Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokalizovanog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolovoza”, piše u saopštenju.

Jači udari vjetra očekuju se na području zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala, sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

“Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uslovima i obratiti pažnju na pomorsku prognozu, te pri planiranju razmotriti vjetar i uslove na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju”, upozorili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Žuto upozorenje izdaje se za potencijalno opasno vrijeme.